Sanja Iveković grua feministe e lindur në Zagreb në vitin 1949 kur kujton fëmijërinë e saj i bie në mend shkolla e baletit në Zagreb. Ka filluar të luftojë për të drejtat e grave nga konferenca internacionale femiste Drug-ca në Beograd në vitin 1978 ku ka gjetur edhe mbështetjen nga familja e saj.

Momenti më i lumtur gjatë aktivizmit të Sanja- ka qenë punëtoria me gratë në strehë – Zagreb në vitin 1997. Është Artiste dhe jeton në Zagreb-Kroaci.

Projektet më të suksesshme të Sanja-s janë: Shtepia e grave dhe GENXX.

Uncategorized @sq